10 Mayıs 2014 Cumartesi

Arrow Dizisi Konusu


Kahramanımız Oliver Queen zenginliğin baş döndürücü havasıyla hayatını yaşamaktadır. Babasıyla bir tekne gezisine çıkar, bu geziye sevgilisinin kız kardeşi Sara da ablasından gizli katılmıştır. Ardından yalnızca Oliver'ın kurtulduğu bir kaza yaşanır. Oliver hiçte ıssız olmayan, en ölümcül mahkumların tutulduğu bir adaya düşer ve hayatta kalma mücadelesiyle 5 yıl geçirir. Zengiliğin vermiş olduğu şımarıklıktan kurtulur, güçlenir ve bambaşka biri olur. 


5 yıl boyunca hiç haber alınamayan öldü zannedilen Oliver hiç beklenmiyorken evine dönmeyi başarır. Fakat kimse bıraktığı gibi değildir. Kız kardeşi Thea büyümüş, annesi başka biriyle evlenmiş ve eski sevgilisi Laurel kız kardeşinin ölümünden içten içe Oliver'ı suçlamaktadır. Aynı zamanda Oliver'ın artık bir görevi vardır. Ölmeden önce babasının verdiği not defterinde isimlerinin yazılı olduğu, Starling şehrine zarar verenlerle hesaplaşması gerekmektedir.


Kimliğini gizleyerek yay ve okuyla babasına verdiği sözü tutmaktadır. O artık gündüzleri yeniden milyarder playboy Oliver Queen fakat geceleri Arrow dur. Polis tarafından kimliği tespit edilemeyen, her yerde aranan Kanunsuz Kahramandır.


Bu arada da annesi bundan sonra başına gelebileceklerden Oliver'ı koruması için John Diggle'ı görevlendirir. John ilk başlarda Oliver'a ayak bağı olmuş olsa da sonradan ona Arrow olduğunu ve amacını açıkladıktan sonra sağlam bir takım olurlar.
Bu yeni hayatına devam etmeye çalışırken Starling Şehrini kötülüklerden arındırmak için her gece ölümün kıyısına gelmektedir. Ada da yaşadığı kötü anıları da Oliver'ın peşini hiç bırakmaz. 


Diziyle ilgili tek sıkıntım flashback'leri daha dozunda kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Fazla ve yerinde kullanılmadığında can sıkıyor. Bir nevi reklamlar gibi. Diğer bütün her şeyiyle izlenebilir buluyorum ve izlemeye devam ediyorum. 
2. sezonunda olan Arrow aksiyon ve gerilim sevenler için rahatlıkla tavsiye edebileceğim kaliteli bir yapım. Hala izlemeyen varsa izlediğinde pişman olmayacak ve yeni bölümlerini heyecanla bekleyeceksiniz.
 Takipte kalın... Keyifli Seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder