8 Mayıs 2014 Perşembe

Fringe Favorilerim 4


Final yapılmış olmasına rağmen kesinlikle izlemeye değer olarak görüyorum. J.J. Abrams' ın çıtayı biraz daha yükselttiği bilim kurgunun dibine vurmuş ve çok özlediğim bir yapım.

Her ne kadar bitirmek amacıyla son sezonda biraz saçmalanmış olsa da hayranlıkla izlemeye devam ettim ama biraz paldır küldür bitirildiği üzücü bir gerçek.
Başrollerinde Anna Torv (Olivia Dunham), Joshua Jackson (Peter Bishop), John Noble (Walter Bishop) yer alıyor. 

Olivia Dunham; FBI'ın çözümlenemeyen, bilimsel ve tehlikeli olayları araştıran, gizli bir departman olan Fringe bölümünün ajanıdır. Çocuk yaşta üzerinde bazı deneyler yapılmış, fakat bu hatıralarını neredeyse unutmuştur.

Walter Bishop IQ seviyesi çok yüksek olan, üstün zekalı bir bilim adamıdır. Bir sebepten ötürü 17 yıldır akıl hastanesinde yatmaktadır. Garip icatları, enteresan deney ve teorileri ayrıca çok da komik olan Walter benim en bayıldığım karakter. Hatta diziden çok Walter'ı özlüyorum desem daha doğru olur.

Peter Bishop Walter Bishop'ın oğludur. Peter babasıyla pek anlaşamadığı için uzun yıllar görüşmemiştir. Tıpkı babası gibi üstün zekalı olmasına rağmen zekasını yanlış kullanan, aranan bir dolandırıcıdır.
Olivia bir olayı çözmeye çalışırken Walter Bishop'ın yardımı dokunabileceğini öğrenir ve onu akıl hastanesin bulur. Yalnız önündeki engel onu hastaneden yalnızca oğlunun izni ve refakatiyle çıkarabilmesidir. Peter'ı bulur ikna etmeye çalışır fakat durum pek Peter'a göre değildir, kabul etmez. Olivia elindeki kabarık suç dosyasıyla tehdit ederek Peter'ı ikna eder. Walter'ı hastaneden çıkarırlar ve ikiside FBI'ın sivil danışmanı olurlar ve Walter'ın danışmanlığında olaylara farklı bakış açılarıyla müdahale edilir.
İç içe yaşayan 2 paralel evreni, bilimsel deney ve icatların zararlarını, birbirine bağlantılı olaylarla konu alan 5 sezonluk bir yapım...

Dizide Başrol karakterleri gibi genel kadrosu da çok zengin ve başarılı.
Dizinin ilk sezonu biraz karmaşık gelebilir ama aslında tek bir konu hakim. İzledikçe seveceğiniz bir dizi. Hepimizde olduğu gibi vakit ayırıp yabancı dizi izlemekten keyif alıyorsanız, bu diziyle harcadığınız zamanın boşa gitmeyeceğini düşünüyorum. 
Keyifli seyirlerr... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder