16 Mayıs 2014 Cuma

The 100


The 100 Dizisi Konusu

Bir gün dünyanın nükleer bir olay sonucu radyasyon nedeniyle yaşanamayacak hale geldiğini ve kurtarılan insanların bir mekik sayesinde uzaya kaçarak yaklaşık 100 yıldır orada yaşamlarını sürdürdüklerini hayal edin.

Dizinin konusu işte bu. Yaklaşık 100 yılın ardından daha önce bu şartlar için hazırlanmış Ark adını verdikleri mekik yavaş yavaş çökmektedir. Yakın zamanda yaşamın tükeneceği Ark'ın Başkanlık Heyeti belirli suçlarla tutuklanmış olan 100 genci yaşanabilir olup olmadığını test etmek için dünyaya göndermeye karar verir. Ark'da doğan ve dünyayı sadece anlatılanlardan bilen gençler çok fazla zarar görmeden dünyaya inerler. Fakat ark ile iletişimleri kesilir. Ark'dakiler onların sadece hayatta olduklarını bilmektedir ama bu da çok uzun sürmez.
Ark'ın kanunlarıyla hapiste olan mahkumlar, hiçbir kanunun olmadığı dünyada kendi sınavlarını vereceklerdir. Dünyaya radyasyonun sebep olduklarını tüm gerçekliğiyle görürler ve kısa bir süre sonra dünyada yalnız olmadıklarını da öğrenirler.

The 100 Başrol Oyuncuları

Eliza Taylor - Clarke Griffin 
Marie Augeropoulos - Octavia Blake
Bobby Morley - Belamy Blake
Thomas Mcdonell - Finn Collins

Yukarıdaki ana karakterler dışında dizide bir çok önemli karakter daha var. Dizi konu bakımından kaliteli fakat bana biraz gençlik dizisi gibi geldi. Daha önce dünyayı hiç görmemiş, ilk defa ayak basanlar için oyuncuların çok alışıkmış gibi ve bilgili davranmaları gözümden kaçmıyor. Gerçeklik biraz sarsılıyor. Bilim kurgu seven gençlerin izleyebileceğini düşünüyorum. 
Takipte kalın...Keyifli seyirler...

3 yorum: