16 Mayıs 2014 Cuma

The Originals Dizisi Konusu



The Vampire Diaries dizisinden tanıdığımız köken vampirlerimiz
 Klaus (Joseph Morgan),
 Rebekah (Claire Holt) ve 
Elijah (Daniel Gillies)'ın
 başrollerini paylaştığı köken vampirlerin Mystic Falls kasabansından ayrıldıktan sonraki hayatlarını konu alıyor. 
Yüzyıllar önce kökenler tarafından kendi isteklerine göre kurulan New Orleans'daki Fransız mahallesi şimdilerde Klaus'un o zamanlar çok değer verdiği Marcel'in elindedir. Şehri kendine göre düzenlemiş ve kendi kanunlarını uygulatmaktadır. Marcel'in yönetiminde şehirde yaşayan cadıların büyü yapması yasaktır ve bunu gizemli silahı sayesin sağlamaktadır. Marcel Klaus'un her zaman istediği sadakat ve güce sahip olmuştur.

Bu duruma çok sinirlenen ve kıskanan Klaus ve kardeşleri kendileri için çok şey ifade eden bu şehri geri almak için hiç bir şeyden çekinmezler. Marcel'i tahtından etmek için ne gerekiyorsa yaparlar. Kuralları ve düzeni kısa bir süre sonra yıkılan Marcel'in saltanatı sona erer. Şehre sahip olduğunda umduğunu bulamayan Klaus aslında hiç bir şey kazanamadığını, önemli olanın sadakat olduğunu ve yeniden düşmanlarıyla karşı karşıya kaldığını anlar.

The Vampire Diaries dizisine 4. sezonda dahil olan kurt kız Hayley de bu dizide yer almakta ve aynı zamanda da Klaus'un bebeğini taşımaktadır.
Vampirlerin can düşmanı kurt adamlar ve bazı zamanlar da müttefiki olan cadılar anlatılan konuda büyük yer almaktadır. Hayley'nin sürüsü olan ve Marcel tarafından topraklarından sürülmüş Hilal Kurtları da 1. sezonun sonuna doğru güçlenmeye ve göz önüne gelmeye başladı.

Şahsi fikrim olarak Köken vampirleri ayrı bir hikaye olarak ekranda görmek beni memnun etti. Özellikle de The Vampire Diaries' dan biraz sıkılmaya başladığım bu dönemde. Dizinin en iyi tarafı The Vampire Diaries ile paralel bir yapım olması. Klaus ve Rebekah'nın bir kere Mystic Falls'a gittiğine şahit oldum. Aynı zamanda da dizinin ana karaktelerini tanıyorsunuz zaten ve sanki hep izlediğiniz bir diziymiş gibi hissettiriyor. Vampir, kurt adam, cadı üçlüsünden hoşlanıyorsanız izlemenizi öneririm.
Takipte kalın... Keyifli seyirler...

1 yorum: