12 Mayıs 2014 Pazartesi

Masallara Bir De Bu Gözle Bakın !!!


Once Upon A Time Dizisi Konusu




Çocukluğumuzdan hepimizin bildiği klasik masalların mutlu sonlarının ardından yaşananları anlatan hoş bir yapım. Aslında zamanında dizide anlatılanları merak etmeliymişiz... 
Her zaman olduğu gibi masalların bile kusursuz mutlulukla dolu olmadığını yüzümüze bir tokat gibi vuruyor adeta...



Masallar diyarı Büyü Ormanda yaşayan Pamuk Prenses ve Yakışıklı Prens'in mutlu sona ulaştıklarını sandıkları düğünlerinde Kötü Kalpli Kraliçe tehditleriyle mutluluklarına gölge düşürür. Ardından içlerindeki korku devam ederken Pamuk Prenses hamile olduğunu öğrenir.  Aynı zamanda Kraliçe bütün masal kahramanlarını içine alacak ve lanetleyecek bir büyü hazırlığındadır. Pamuk Prenses ve Yakışıklı Prens doğumun yaklaştığı dönemde Kraliçenin planından haberdar olurlar ve diğerleriyle toplanıp lanetten korunmak için fikirlerini paylaşırlar. Perilerin önerisiyle tekbir yol vardır ve oda yalnızca 1 kişiyi kurtarabilmektedir. Pamuk Prensesin doğacak bebeğinin kurtarılmasına karar verilir. 
Kraliçe büyüyü tamamlar ve lanet yayılmaya başladığı anda Pamuk Prensesinde Doğumu aniden başlar ve Emma adını koydukları kızları doğar. Pamuk Prenses kızına doyamadan kurtuluşu olan ağaç geçide koyulur ve Emma bizim dünyamıza gelir. Aslında diğer bütün masal kahramanları da bizim dünyamıza, esrarengiz kasaba Storybrooke' a gelir fakat kimse gerçekte kim olduğunu ve kiminle evli olup, kime aşık olduğunu bilmemektedir. İşte Kötü Kalpli Kraliçenin laneti...

Emma Anne babasını hiç tanımadan yalnız başına büyür. 28 yaşına girdiği gün evinin kapısı çalar ve açtığında 'sen benim annemsin' diyen bir çocukla karşılaşır. Henry adındaki bu çocuk elinde bir masal kitabıyla, Emma'yı kurtarıcı olduğuna ve onunla Storybrooke' a gelmesi gerektiğine ikna etmeye çalışır. Emma Henry'nin anlattıklarına inanmaz ve evine götürüp Belediye Başkanı olan annesi Regina'ya teslim eder. Emma kasabada bulunduğu sürece birşeyler onun ikna olmasını tetikler ve umduğundan daha fazla bir süre orada kalır. Kötü Kalpli Kraliçe ile savaşı buradan sonra başlamaktadır.


ABD'nin ABC kanalında yayınlanan dizinin yazarları Lost'un senaristlerinden Adam Horowitz, Edward Kitsis gibi isimlerden oluşmaktadır. 

Başrol Oyuncuları


Ginnifer Goodwin - Mary Margaret Blanchard - Pamuk Prenses

Jennifer Morrison - Emma Swan - Pamuk Prenses ve Yakışılı Prens'in Kızı

Lana Parilla - Regina Mills - Kötü Kalpli Kraliçe

Josh Dallas - David Nolan - Yakışıklı Prens

Jared Gilmore - Herny Mills - Emma'nın Oğlu


Yukarıdaki ana karakterler haricinde dizide oldukça geniş bir oyuncu kadrosu söz konusu. Tahmin edeceğiniz gibi ne kadar masal varsa o kadar oyuncu oluyor.

Ben izlerken hiç sıkılmıyorum aksine bazen çok heyecanlanıp yeni bölüm için sabırsızlanıyorum. Fakat iyi yapımların hemen hepsini takip ettiğim için malumunuz sıra geç geliyor.
Tarzınıza uygunsa biraz masalsı şeyler herkese iyi gelebilir. 
Takipte kalın... Keyifli Seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder