9 Mayıs 2014 Cuma

True Blood Favorilerim 5


Sonuncu favori dizim yarım sezonluk olan True Blood. Yaz aylarında neredeyse tüm dizilerim sezon finali yaptığında keyifle izlediğim bir yapım. Bir dönem benimde vampir dizilerine, film ve kitaplarına yoğun ilgim olmuştu. O dönemde izlemeye başladığım ve diğer vampir dizilerine oranla daha çok ilgimi çekip favori dizilerim arasında yerini aldı.Esasında ilgimi çeken şey dizideki atmosfer, oyunculuk ve vıcık vıcık kan oldu galiba...

Yani vampir denince akla gelen ilk şey kan olması gerekirken diğer yapımlarda vampirler pek bi kibar, pek bi temizler. Sarmıyo öyle!!! Birader sen vampir değil misin em işte ne çekiniyorsun ağzım yüzüm kirlenecek diye!!! 
Öyle işte...

Dizi Charlaine Harris'in Sookie Stackhouse Güneyli Vampirler serisinden uyarlanmıştır. Birkaç kitabını okuma fırsatı bulduğum seri oldukça ilgi çekici... 

Başrollerinde Anna Paquin(Sookie Stackhouse),   Stephen Moyer,(Bill Comptan),
  Alexander Starsgard(Eric Northman),   Sam Trammel(Sam Merlotte)
Ryan Kwanten(Jason Stackhouse),   Rutina Wesley(Tara Thotnton) gibi
isimleriyle gayet hoş. Ve isimlerini yazmadığım geniş bir oyuncu kadrosuna sahip.

ABD'nin Louisiana eyaletinde ufak bir kasaba olan Bon Temps de yaşayan Sookie Stackhouse Sam Merlotte'ın barında garson olarak çalışan bir telepattır(düşünceleri okuyabilen).
Çinlilerin ürettiği sentetik kan sayesinde vampirler artık insanlardan beslenmemeye ve bir arada yaşamaya başlamışlardır.
Bir vampir olan Bill Sookie'nin çalıştığı bara gitmesiyle tanışırlar ve aralarında bir ilişki başlar. Bu beraberlikle olaylar gelişir. İlk başlarda çok sevimsiz bulduğum fakat sonradan çok çok beğendiğim Eric de olaylara dahil olur. Eric eski bir Viking olan 1000 yaşında bir vampirdir.
Dizinin konusuna dair birsürü şey yazmak istememe rağmen karakterler fazla olduğu için kafa karışıklığına sebep olmak istemiyorum. Gayet kolay anlaşılan, sürükleyici, hızlı ilerleyen ve tek seferde hemen anlayabileceğiniz karakterler içeren zevkle izleyeceğinize inandığım bir yapım.

Kısa bir süre içinde HBO da 6. sezonuyla ekranlara dönecek olan diziyi sabırsızlıkla bekliyorum. Kurt adam olarak diziye sonradan dahil olan yakışıklı Joseph Michael Manganiello (Alcide Herveaux) nun ayrıca hastası olduğumuda belirtmek isterim.

Daha çok bir yetişkin dizisi olan True blood da bazı cinsel sahneler ve baştada belirttiğim gibi vıcı vıcık kan bulunuyor. Emsallerinden biraz farklı olarak vampirlerin daha vahşi ve rahat olduğunu sizde göreceksiniz.
Tam olması gerektiği gibi...

Tarzınıza uygunsa izlediğinizde seveceğinizi umuyorum.

Keyifli Seyirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder