8 Mayıs 2014 Perşembe

Supernatural Favorilerim 1

Supernatural


      İşte karşınızda benim en favori dizim. Diziyi izlemeye başladığımda 5. sezondaydı. 5 sezonu soluksuz izleyip dört gözle yeni bölümleri beklemeye başladım. Artık 9. sezonda ve her sezon bitecek diye düşünüp bir garip oluyorum.
      
    Başrollerini Jared Padalecki ve Jensen Ackles' ın paylaştığı Sam ve Dean Winchester kardeşler ilk sezondan itibaren gözümün önünde büyüyüp koca adam oldular. 
   Dizinin adından da anlaşıldığı gibi konu doğaüstü varlıklar. Duyduğunuz, duymadığınız tüm doğaüstü olaylar mevcut bu yapımda. Sam ve Dean kardeşler babaları tarafından usta birer avcı olarak yetiştirilirler. Olayları çözmek ve insanların zarar görmemesi pek çok kez korkusuzca ölümü göze alırlar. Çok iyi anlaşamayan fakat birbirlerine çok bağlı olan abi kardeş kimi zaman aydı düşüp, çoğu zaman birbirlerine arka çıkıp kollarlar. 
   Vampirler, kurt adamlar, cadılar,  ejderhalar, mitolojik tanrılar ve diğer tüm doğa üstü varlıklar dışında dizide, cennet, cehennem, araf, melekler ve şeytanlara da büyük yer veriliyor. Kimi zaman bir şeytanla dostluk kurup, bir melekle düşman olduklarını görebiliyoruz ama bu izleyiciye hiç rahatsızlık hissettirmiyor. Sam ve Dean' in kaç kere ölüp geri geldiğini inanın sayamadım... Sanki bir güç tarafından yaşatılıyorlar ve dünyanın kaderi onların elindeymiş gibi. Ne olursa olsun diğeri ölen kardeşini geri getirmek için sınırları zorluyor.

    Ucuz motellerde ve yollarda geçen bir hayatları, sahte premium kredi kartları, sahte FBI kimlikler var. Dean' in çok bağlı olduğu babasından kalan 1967 model Impala'sını da unutmamalıyım. Çok hoş bir bebek misali...

   Her sezon mutlaka diğerlerinden farklı, özenle hazırlandığı belli olan enteresan çok güldüğüm bir bölüm oluyor. Konuda her zaman bir espri anlayışı hakim. Aksi halde 9 sezonu izlemek ciddi sabır gerektirir. Özellikle 4. sezondan  itibaren diziye dahil olan Melek Castiel diziye büyük renk katıyor. Elbette Cehennemin Kralı Crowley de öyle...

   Favori dizim çünkü; günlük hayata oldukça yakın ama bir o kadarda uzak, görmeye alışık olmadığımız konular barındırıyor.

   The CW' nin sevilen dizilerinden  olan Supernatural, The X Files dizisine imzasını atmış Davit Nutter ve Robert Singer yapımcılığında, Eric Kripke yönetmenliğinde 9. sezonuyla izleyiciyi heyecanlandırmaya devam ediyor. 

    Fantastik dizi sevenler için, neredeyse her bölümü korku filmi tadında... Hala izlemeyenler varsa pişman olmayacağınız bir yapım olduğunu düşünüyorum

İyi Seyirler diliyorum...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder